برنامه ریزی با کتاب 24
کتاب 24
اولین تألیف دکتر مهدی نکوئی در 18 سالگی و بر اساس تجارب زیسته و مواجهه یک دانشآموز دبیرستانی با مسایل و معضلات آزمون سراسری شکل گرفته است.
دکتر نکوئی دانشآموخته دبیرستان البرز و رشته دندانپزشکی دانشگاه تهران، و ورودی سال 1375 با رتبه 24 در بخشی از پیش گفتار این کتاب با اشاره به نبودن منبعی برای پاسخگویی به سؤالات دانشآموزان درباره کنکور، و جوابهای ضد و نقیضی که از افراد مختلف در ماههای منتهی به سال پایانی دبیرستان دریافت کرده است مینویسد:
«زمانی که سال سوم دبیرستان را تمام کردم از هر کسی درباره کنکور سؤال میکردم جوابهای ضدونقیضی میشنیدم. تابستان و چند ماه اول سال را صرف جمعآوری اطلاعات درباره کنکور کردم؛ ولی هرچه بیشتر میگشتم کمتر مییافتم.»
سرگردانی دانشآموزان و داوطلبان برای یافتن مرجعی که بتواند چراغ راه آنان در این زمینه باشد. بهخصوص در دهه 70 شمسی که دسترسی به منابع اطلاعاتی از طریق اینترنت و شبکههای اجتماعی معنایی نداشت، بر کسی پوشیده نیست.
در میان کم نیستند افراد و مؤسساتی که به طرق مختلف و با هدف سودجویی، نه تنها به حل مساله نمیپردازند، بلکه باعث سردرگمی بیشتر میشوند:
«به توصیه دوستان و با دیدن آگهیهای تبلیغاتی، به چند مؤسسه مراجعه کردم؛ ولی تغییر چندانی در حیرانیام حاصل نشد.
از خاطرات بهیادماندنی مراجعه به این گونه مؤسسهها؛ یکی این بود که در روزنامههای آگهیای دیدم با این مضمون: «رتبه زیر صد شما را تضمین میکنیم.» بعد از تماس و گرفتن وقت قبلی با آقای دکتر یا مهندس مسئول آنجا، وقتی فهرست ثبتنامها را دیدم متوجه شدم که هزار و سیصد نفر ثبتنام کردهاند. آن هم برای رتبه زیر صد!.!»
خودتان قضاوت کنید رتبه زیر صد برای هزار و سیصد نفر!!!
به این ترتیب ایده تألیف این کتاب با هدف انتقال تجربیات شخصی نویسنده، در خلال یکسال منتهی به کنکور شکل گرفت.
در بخشی از مقدمه کتاب 24 میخوانیم:
«متأسفانه در سالهای اخیر کنکور از حالت یک ابزار و وسیله جهت ورود به تحصیلات دانشگاهی خارج شده. و بهصورت هدفی برای داوطلبان و خانوادههای آنان درآمده است. که شایسته است مسئولین امر فکری عاجل برای این معضل بنمایند. تا از بسیاری فشارهای وارد به خانوادهها کاسته شود. ولی باتوجهبه وضعیت فعلی یعنی هدف بودن کنکور یا به عبارت بهتر هدف واقعشدن کنکور چه میتوان کرد؟»
کتاب 24 بر اساس آشنایی با تمامی مشکلات و بر اساس تجربیات و تحقیقات علمی فراوان و مطالعه کتب متعدد نوشته شده است.
بخش اول: شامل ۸ درس اول در خصوص روشهای بهینهسازی مطالعه است.
بخش دوم: در خصوص تستزنی است. با این تفاوت که آنچه در این کتاب خواهید خواند با روشهای متداول تدریس شده در کلاسهای کنکور و… متفاوت بوده؛ «یک روش کاملاً ابتکاری جدید و درعینحال عملی است و نه حرفهای قشنگ نظری!!! »
در بخش آخر: یعنی ۸ درس پایانی که قسمت عمده کتاب را تشکیل میدهد؛ به مقولات مهمی چون برنامه ریزی تحصیلی، چگونگی انتخاب رشته برای دانشگاه سراسری و آزاد و…. پرداخته شده است.
لازم به ذکر است: این کتاب برای داوطلبان تمام رشتههای ریاضی، تجربی و انسانی قابلتعمیم و استفاده است و مطالعه آن را به همگی این عزیزان توصیه میشود.
دیدگاهتان را بنویسید